Редактор: e-mail: Кадър КСТВКНДР изстреля две, вероятно балистични ракети, към Японско море

...
Редактор: e-mail: Кадър КСТВКНДР изстреля две, вероятно балистични ракети, към Японско море
Коментари Харесай

Северна Корея е изстреляла две ракети към Японско море

Редактор: 

e-mail: 

Кадър КСТВ

КНДР изстреля две, евентуално балистични ракети, към Японско море в сряда. Това заяви японската брегова защита.

Отбелязва се, че интервалът сред изстрелите е бил към пет минути. Според заключението на военните ракетите явно са паднали отвън японските териториални води и изключителната икономическа зона. Подобна предварителна оценка беше дадена от държавното управление, което акцентира, че сега проучва получената информация.

" Това е възмутим акт, който съставлява опасност за стабилността и сигурността на нашата страна и района ", сподели министър председателят Йошихиде Суга. 

Той разгласи, че ще свика незабавно съвещание на Съвета за национална сигурност в сряда, с цел да разиска актуалната обстановка. Премиерът също по този начин назова изстрелването на ракети на КНДР „ нарушаване на актуалните резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации “, като акцентира, че Токио уверено стачкува и осъжда дейностите на Пхенян.

Премиерът също по този начин подреди на всички съответни министерства и ведомства да осведомят навреме и тъкмо локалното население за всички детайлности, свързани с изстрелването на новите ракети на КНДР. Той разпореди да се подсигурява сигурността на всички кораби и цивилни самолети в зоната за изстрелване.

Японското министерство на защитата от своя страна удостовери обстоятелството на изстрелването на ракетата, като уточни, че събира и проучва информация. Той назова дейностите на Пхенян " сериозен проблем за цялата интернационална общественост, в това число Япония ".

В понеделник КНДР разгласи сполучливите проби на нова крилата ракета с огромен обхват, които се организираха на 11 и 12 септември. Според Централната телеграфна организация на Корея, цели са били ударени на разстояние от 1,5 хиляди километра. Пхенян акцентира, че техническите характерности на ракетата дават отговор на градивните условия, а тестванията са удостоверили нейната успеваемост и деловитост.

В тази връзка японското държавно управление заяви, че в случай че ракетата в действителност може да измине разстояние от 1500 км, това съставлява директна опасност за мира и сигурността на Япония. Той даде обещание да продължи да укрепва защитата на страната, написа tass.ru.

Превод: " Петел "

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР